Sikkerhedstip

Sikkerhedstip

Når du arbejder på din computer, og især når du browser på internettet, skal du huske på, at selv om intet antivirussystem i verden fuldstændigt kan fjerne den risiko, som infiltrationer og angreb udgør, vil det minimere din risiko væsentligt, hvis du overholder to nøglestrategier:

  • Computersystemet og antivirusprogrammet skal opdateres regelmæssigt.
  • De grundlæggende sikkerhedsregler skal følges.

Se nedenfor, hvis du ønsker flere oplysninger om disse koncepter.

Opdater regelmæssigt

I henhold til statistikken fra ThreatSense.Net skabes der tusinder af nye, unikke infiltrationer hver dag for at omgå eksisterende sikkerhedsforanstaltninger og gøre ophavsmændene rige, alt sammen på de andre brugeres bekostning. Specialisterne på ESET’s viruslaboratorium analyserer disse trusler hver dag og forbereder og udgiver opdateringer for hele tiden at forbedre beskyttelsesniveauet for antivirusprogrammets brugere.

En opdatering, som er konfigureret forkert, nedsætter programmets effektivitet.

Hent sikkerhedsrettelser

Ophavsmændene til ondsindet software foretrækker at udnytte forskellige sårbarheder i systemet for at øge effektiviteten ved spredning af ondsindet kode. Der er derfor, at softwarefirmaer hele tiden overvåger, om der opstår nye sårbarheder i deres programmer, og udgiver sikkerhedsopdateringer, der fjerner potentielle trusler. Det er vigtigt at hente disse sikkerhedsopdateringer, efterhånden som de udgives. Eksempler på sådanne programmer omfatter Windows-operativsystemet eller den meget udbredte browser Internet Explorer.

Lav en sikkerhedskopi af vigtige data

Opfindere af malware er som regel ligeglade med brugernes behov, og aktiviteten fra ondsindede programmer medfører ofte, at operativsystemet slet ikke fungerer, og at vigtige data forsætligt beskadiges. Det er vigtigt regelmæssigt at lave en sikkerhedskopi af dine vigtige og følsomme data på en ekstern kilde, såsom en DVD eller en ekstern harddisk. Sådanne sikkerhedsforanstaltninger gør det meget nemmere og hurtigere at gendanne dine data i tilfælde af systemsvigt.

Scan regelmæssigt din computer for vira

En regelmæssig automatisk scanning af din computer med de rigtige indstillinger kan fjerne infiltrationer, som kan være overset, fordi din computer indeholder gamle virussignaturopdateringer. For at få nærmere oplysninger om, hvordan du opretter en jævnlig automatisk scanning som en planlagt opgave, skal du klikke her.

Følg de grundlæggende sikkerhedsregler

Dette er den mest nyttige og mest effektive regel af dem alle: Vær forsigtig! I dag kræver mange infiltrationer brugerintervention for at kunne eksekveres og distribueres. Hvis du er forsigtig, når du åbner nye filer, sparer du megen tid og ulejlighed, som du ellers skulle bruge på at rense infiltrationer på din computer.

Her er nogle nyttige regler:

  • Besøg ikke websteder med adskillige pop-up-meddelelser og blinkende reklamer.
  • Vær forsigtig, når du installerer gratis softwareprogrammer, codec-pakker osv. Lad være med at overføre ukendte programmer fra websteder, du ikke kender.
  • Vær forsigtig, når du åbner vedhæftede filer til e-mails, især masse-sendte meddelelser og meddelelser fra ukendte afsendere.
  • Brug ikke en administrator-konto til almindeligt arbejde på din computer.
  • Åbn ikke vedhæftede filer til e-mails fra ukendte modtagere.
  • Åbn ikke vedhæftede filer fra kendte modtagere, hvis de ikke er ventet
  • Vær på vagt over for gratis softwareprogrammer.
  • Vær forsigtig, når du bruger peer-to-peer-fildelingsprogrammer (BitTorrent, Limewire osv.).